Friday, August 11, 2023

ThThe Adventures of Toto important MCQs (2023), Assam

Here's a multiple-choice question paper based on the story "The Adventures of Toto." Each question has four options (A, B, C, D), and I've provided the correct answer along with each question.


Question 1:

Why did Grandfather decide to buy Toto?

A) Toto was a pretty monkey.

B) Toto was being sold by a tonga-driver.

C) Toto looked out of place tied to a feeding-trough.

D) Toto had deep-set eyebrows.


Answer: B) Toto was being sold by a tonga-driver.


Question 2:

What was Toto's appearance like?

A) He had a tail capable of scooping up food.

B) He had deep-set eyebrows and a ponytail.

C) He had pearly white teeth and blue eyes.

D) He had a long tail and bright red fur.


Answer: A) He had a tail capable of scooping up food.


Question 3:

Where was Toto initially hidden from Grandmother?

A) In a cage in the servants' quarters.

B) In a closet behind a wallpaper.

C) In Grandfather's bedroom.

D) In the stable with Nana.


Answer: B) In a closet behind a wallpaper.



Question 4:

Why did Toto's presence have to be kept a secret from Grandmother?

A) Grandmother didn't like animals.

B) Grandmother was afraid of Toto.

C) Grandmother was in a bad mood.

D) Grandmother would fuss about new animals.


Answer: D) Grandmother would fuss about new animals.


Question 5:

How did Toto react when he was placed in a bag for travel?

A) He tried to bite his way out.

B) He remained calm and quiet.

C) He rolled the bag around on the floor.

D) He peeked his head out and grinned.


Answer: D) He peeked his head out and grinned.


Question 6:

How did the ticket-collector classify Toto?

A) As a monkey.

B) As a quadruped.

C) As a dog.

D) As a human.


Answer: C) As a dog.


Question 7:

What happened when Toto was placed in the kettle with warm water?

A) He enjoyed his bath.

B) He began tearing the kettle.

C) He boiled himself alive.

D) He jumped out immediately.


Answer: C) He boiled himself alive.


Question 8:

Why did Toto throw a dish of pullao from the tree?

A) To spite Grandmother.

B) To share with the other animals.

C) To get attention from Grandfather.

D) To escape from the house.


Answer: A) To spite Grandmother.


Question 9:

Why was Toto eventually sold back to the tonga-driver?

A) He didn't get along with Nana.

B) He wasn't a good pet.

C) He was causing too much trouble.

D) Grandfather needed the money.


Answer: C) He was causing too much trouble.




Question 10: What made Grandfather decide to add Toto to his private zoo?

A) Toto's mischievous eyes

B) Toto's bright smile

C) Toto's unique tail

D) Toto's wicked fingers


Answer: B) Toto's bright smile


Question 11: Where did Grandfather and the narrator initially hide Toto from Grandmother?

A) In a cage with other pets

B) In a closet in the bedroom wall

C) In the stable with the family donkey

D) In the servants' quarters


Answer: B) In a closet in the bedroom wall


Question 12: How did Toto's attempt to escape the bag on the railway platform affect the onlookers?

A) They laughed at him.

B) They were amazed at his strength.

C) They were scared of him.

D) They were curious about him.


Answer: A) They laughed at him.


Question 13: What caused Toto's bathwater incident?

A) He slipped and fell into the bathwater.

B) He jumped into a kettle on the stove.

C) He mistook the bathwater for warm tea.

D) He was trying to play a prank.


Answer: B) He jumped into a kettle on the stove.


Question 14: Why did Toto throw a dish at Grandmother during lunchtime?

A) She tried to take his food.

B) She screamed at him.

C) She ignored him.

D) She scared him.


Answer: B) She screamed at him.


No comments:

Post a Comment